Innovatív projektek a társadalmi szerepvállalás jegyében

A Wonderteam Kft. vissza nem térítendő támogatást nyert a Nemzeti Tehetség Program „A hazai és határon túli pályakezdő, kiemelkedően tehetséges fiatalok példaértékű innovációinak támogatása” pályázati konstrukción. Támogatott pályázati programjának azonosító száma: NTP PKTF-19-0010.

Az „Innovatív projektek a társadalmi felelősségvállalás jegyében” címet viselő program 2019. november – 2020. június közötti időszakban valósul meg Kunszentmiklóson, a Baksay Sándor Református Gimnázium és Általános Iskola 14-17 éves tanulóinak részvételével. Célja, 12 olyan tehetség részére, akik nem azonos területen mutatnak tehetséget, komplex tehetséggondozó, személyiségfejlesztő tevékenység-sorozat biztosítása. A program lényege, hogy a tehetségek innovációit, a saját tehetségterületüket hasznosítva erősítsük.

A megvalósítási időszakban a résztvevők azonosítási folyamat során meghatározott erős oldalát innovatív projektekben való részvétellel, egyéni mentorálással, mikrocsoportos projektfeladatok megoldásával fejlesztjük. Ezek mellett gazdagító, lazító csapatprogramok – kulisszajárás a Katona József Színházban, kreatív zenélés a Leskowszky Hangszergyűjteményben, valamint a DigiMusic Hangstúdióban, interaktív múzeumpedagógiai foglalkozás a Bozsó Gyűjteményben, sárkányhajózás, pusztaolimpia – is helyet kapnak.

A mentorprogramba bekapcsolódó, a tehetséghasznosulást segítő cégek vezetőinek részvételével megrendezendő workshopok az innovációs környezet sajátosságainak gyakorlati bemutatására szolgálnak, ahol a résztvevők interaktív foglalkozáson mutatják be kidolgozott projektötleteiket.

Az „Innovatív projektek a társadalmi felelősségvállalás jegyében” projekt a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósul meg.

ntp emmi emet logo szines