Kuvik módszertani kézikönyv

A kiadvány a KUVIK képességfejlesztő eszköz használatát segítő módszertani kézikönyv. Azzal a céllal készült, hogy tájékoztassa és segítse a szülőket, valamint a pedagógusokat is a doboz használatában. 

A kézikönyvet hat fejezetre osztottuk.

Az első fejezet betekintést ad a KUVIK doboz elkészítésének titkaiba, de az olvasó megismerkedik azzal is, pontosan mit rejt ez a doboz.

A második fejezet képet ad a tehetséggondozás lényegéről, a felismerhetőségről és a Kuvikban rejlő lehetőségeiről, amelyek hasznos tanácsok a szülők és a pedagógusok számára egyaránt.

A harmadik, a negyedik és az ötödik fejezet közelebb hozza magyar anyanyelv és a matematika tanítás kiemelten fontos szerepét az olvasóhoz, rávilágít arra, hogy miért jó, ha tevékenykedve tanulunk. Ezeket a fejezeteket elsősorban a pedagógusoknak ajánljuk, lehetőséget biztosítva a képességfejlesztő eszköz módszertani hátterének megismerésére.

A kézikönyv hatodik fejezete a KUVIK dobozhoz ajánl játékokat. A játékszabályok leírása nem bonyolult, nagyobb gyermekek számára is értelmezhető. Szakmai segítséget a játékok címe után található fejlesztési területek sora ad. Mivel a matematikai eszközöket és a magyar nyelvhez illeszkedő betűkártyákat tartalmazó doboz nemcsak külön-külön a tantárgyak tanulására használható, hanem kombinálva az eszközfajtákat komoly problémamegoldásra is készteti használóját, így ebben a fejezetben külön fejezetrészt szenteltünk a komplex feladatoknak. A kézikönyv ezen részét pedagógusok és szülők számára is ajánljuk.

Reméljük, hogy az együtt eltöltött percek hasznos időnek és szórakozásnak fognak tűnni. Nem titkolt szándékunk, hogy a mi „felnőtt”, rutinos gondolatvilágunk is kiszélesedjen. Kreatívabban fogjunk hozzá az ismeretek átadásához, hozzá segítve ezzel a gyermekeket és önmagunkat egy újszerű gondolkodásmód kialakulásához, amelynek legfontosabb céljai a tanulás megszerettetése, a problémamegoldó készségünk fejlesztése.

A kötet szerzői élményekben gazdag alkalmazást (vagy időtöltést) kívánnak „kicsiknek” és „nagyoknak”!

 

Ára: 3490.- Ft.

Megrendelés

A termék megrendeléséhez kérjük tölte ki az alábbi űrlapot, melynek elküldését követően munkatársunk felveszi a kapcsolatot Önnel a megadott elérhetőségein.

Adatkezelési nyilvántartási számunk: NAIH-103889/2016.