Mentorprogramot valósít meg a Wonderteam Kft. középiskolás fiatalok részvételével

A 2011-ben megalakult Wonderteam Kft. legfontosabb hivatása a tehetséggondozás. A köznevelésben érintett, oktatásban, nevelésben résztvevő vagy kulturális területen működő intézmények, civil szervezetek számára nyújt magas színvonalú szolgáltatásokat. Ide tartozik a kapcsolódó programok és pályázatok teljes körű megvalósítása, lebonyolítása is. Idén a cég a "Felkészülés a társadalmi szerepvállaslásra" címmel nyert vissza nem térítendő támogatást a Nemzeti Tehetség Program keretein belül.

A Wonderteam Kft. 4 éve szervez fiatal felnőttek számára a társadalmi szerepvállalást elősegítő programokat, valamint 2016 óta Regisztrált Tehetségpontként segíti a tehetségígéretek komplex fejlesztését.

A "Felkészülés a társadalmi szerepvállalásra" nevű mentorprogram gondolata a tehetségpontként működő Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolával történő együttműködés során született meg. A program elsődleges célja, hogy 12 olyan tehetség részére biztosítson komplex tehetséggondozó, személyiségfejlesztő foglalkozásokat, akik nem azonos területen mutatnak tehetséget. A résztvevők erős oldalának fejlődését innovatív projektekben való részvétellel, egyéni mentorálással, mikrocsoportos projektfeldatok megoldásával segítik az egyes programelemek. Ezek mellett gazdagító, lazító cspatprogramok - kulisszajárás a Katona József Színházban, kreatív zenélés a Leskowszky Hangszergyűjteményben és a Digitális Oktatási Központban ( Dr. Code), interaktív múzeumpedagógiai foglalkozás a Bozsó Gyűjteményben - is helyet kapnak.

Az együttműködésre építő tevékenységek, az interakción alapuló játékok során a fiatalok tapasztalatot gyűjtenek arról, hogy a vezetői eszköztár egyes elemei hogyan alkalmazhatók hatékonyan a közös siker eléréséhez. A mentorprogramba bekapcsolódó, a tehetséghasznosulást segítő cégek vezetőinek részvételével megrendeződő workshopok az innovációs környezet sajátosságainak gyakorlati bemutatására szolgálnak, ahol a résztvevők interaktív foglalkozáson mutatják be kidolgozott projektötleteiket.

A mentorprogram várhatóan jövőre is folytatódik újabb fejlesztő foglalkozásokkal, a régi és az újonnan bekapcsolódó fiatalok számára is. 

ntp emmi emet logo szines