Óvodai tehetségazonítás - projektindító

A Wonderteam Kft. vissza nem térítendő támogatást nyert a Nemzeti Tehetség Program „A fiatal felnőtt tehetségek társadalmi felelősségvállalását elősegítő programok támogatása” pályázati konstrukción.
Támogatott pályázati programjának azonosító száma: NTP-FTH-16-0012.

Az „Óvodai tehetségazonosítás prózai előadóművészet - kommunikáció területén” címet viselő projekt 2016.09.19. – 2017.06.30. között valósul meg. A program elsősorban az óvodás korú gyermekek tehetségazonosítását, a korosztály tehetségdiagnosztikáját és a tehetséggondozás pedagógiáját támogatja. Célja egy dramatikus tevékenységre épülő tehetségazonosító mérőeszköz fejlesztése, ami gyakorló óvodapedagógusok közreműködésével, több szakaszból álló kísérlet formájában valósul meg.

A megvalósítási időszakban rendezett szakmai találkozók, élménynapok a programban részt vevő óvodapedagógusoknak lehetőséget adnak arra, hogy a mérőeszköz fejlesztési folyamatába beépítsék a gyermekprogramokon szerzett tapasztalataikat. A megvalósuló szakmai beszélgetési fórumok alkalmasak az újonnan fejlesztendő mérőeszközzel kapcsolatos eredmények bemutatására is. A program rövid távú eredménye egy új, dramatikus tevékenyégre épülő tehetségazonosító mérőeszköz kifejlesztése és a hozzá kapcsolódó szakmai-módszertani kiadvány kiadása.

A szakmai program megvalósításában együttműködő partnerek:
• Ferenczy Ida Óvoda Hosszú utcai Óvodája
• Kálmán Lajos Óvoda Széchenyi Sétányi Óvodája
• Pallasz Athéné Egyetem Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola és Óvoda Bocskai Óvoda intézményegysége
• Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola


Az „Óvodai tehetségazonosítás prózai előadóművészet - kommunikáció területén” program a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósul meg.

ntp emmi emet logo szines